Dakkapel van 2 meter

Dakkapel van 2 meter plaatsen; de kosten en de voordelen
Je bent van plan om een dakkapel te plaatsen. Logischerwijs gaan de kosten omhoog naar mate de afmetingen groter worden. Je kunt al een dakkapel kiezen van twee meter lang en ook al is dit niet de grootste, je zal wel veel voordelen merken. En voor een eengezinswoning kunnen deze afmetingen prima voldoen.

De kosten
Behalve de afmetingen zijn er ook andere factoren die de kosten voor een nieuwe dakkapel beïnvloeden. Zo is er het materiaal (hout, kunststof of polyester) waar de dakkapel van gemaakt is, de productiemethode (prefab of op maat gemaakt) en de eventuele extra’s waar je voor kunt kiezen. De prijzen voor een casco dakkapel van 2 meter, inclusief plaatsing, materiaal en BTW beginnen bij €2600. Hout is vaak het goedkoopste materiaal en polyester het duurste. Een prefab dakkapel is goedkoper dan een op maat gemaakte dakkapel. En voor alle extra’s die je laat plaatsen, zoals bepaalde toevoegingen aan het ontwerp, een ventilatierooster of zonwering, betaal je uiteraard extra. Gemiddeld kun je dan rekenen op een prijs van rond de €3500.

Vergunning nodig?
In sommige gevallen is het nodig om een vergunning aan te vragen bij je gemeente. De prijzen verschillen, maar liggen vaak rond de €400. Deze vergunning heb je nodig als je dakkapel een schuin dak heeft, doorzichtige zijkanten, aan de voorkant van je woning wordt geplaatst en niet aan bepaalde voorwaarden voldoet wat betreft de afmetingen. Je leverancier is hiervan op de hoogte en kan je hierover voorlichten.

De voordelen
Het laten plaatsen van een nieuwe dakkapel, groot of klein, brengt vele voordelen met zich mee. Je kunt een anders donkere en muffe zolder tot leven brengen en hier een sfeervolle extra ruimte creëren met meer kubieke meters. Hier kun je dan een speel-, werk-, slaap- of badkamer van maken. Ook zal dit de waarde van je woning positief beïnvloeden. Vele redenen dus om vandaag de zoektocht naar je nieuwe dakkapel te beginnen.