Dakkapel van 3 meter

Dakkapel van 3 meter plaatsen; de kosten en de voordelen
Als je van plan bent een dakkapel te plaatsen, krijg je met verscheidene keuzes te maken. Eén hiervan is de afmeting. Een dakkapel van 3 meter lang is prima geschikt voor rijtjeshuizen en zal in vele gevallen vergunningsvrij kunnen worden geplaatst. Natuurlijk kan een dakkapel met deze lengte ook op andere huissoorten worden geplaatst. Een dakkapel van 3 meter lang is niet de grootste, maar zal je leefruimte wel aanzienlijk verbeteren.

De kosten
Natuurlijk zijn er genoeg andere factoren naast de afmetingen die invloed hebben op de prijs. Een houten dakkapel is goedkoper dan een exemplaar van polyester, net zoals een van tevoren samengestelde prefab dakkapel goedkoper is dan een op maat gemaakte. Ook eventuele extra opties die je laat toevoegen, zoals een rolluik, zonwerend glas, een speciale dakgoot of een ventilatierooster zullen de prijs doen stijgen. Een casco opgeleverde dakkapel van 3 meter lang kun je kopen voor een prijs vanaf €3400 Euro. Tel je hier andere keuzes bij op, dan kom je op een gemiddeld bedrag van rond de €4300.

Aandachtspunten
Wat je wel goed in de gaten moet houden, en het beste vanaf dag één bespreekbaar maakt met je leverancier is de vergunning. Dakkapellen zijn vergunningsvrij te plaatsen, maar moeten dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen die te maken hebben met het ontwerp, de plaatsing en de afmetingen. Een vergunning kost gemiddeld €400 en je leverancier zou hier voldoende vanaf moeten weten om je goed te kunnen adviseren.

De voordelen
Het plaatsen van een dakkapel zal je woning verrijken. Je brengt de zolder weer tot leven en geeft jezelf een extra sfeervolle ruimte om mee toe doen en laten wat je wilt. Zolderkamers maken schitterende slaap- en werkkamers en de waarde van je huis zal stijgen. Heb je budget en extra ruimte nodig, overweeg dan een dakkapel.