Dakkapel van 5 meter

Dakkapel van 5 meter plaatsen; de kosten en de voordelen
Een dakkapel van 5 meter lang kan zowel op een rijtjeswoning als op een alleenstaande villa worden geplaatst. Dit is een relatief grote breedte en zal veel extra ruimte en licht naar binnen brengen. Ook kun je de dakkapel dan twee kamers laten overbruggen, waardoor je twee ruimtes leefbaar maakt. Natuurlijk zijn de kosten voor het laten plaatsen van een dakkapel van 5 meter hoger dan een dakkapel van 2 meter, maar heb je het budget dan zal je je woning aanzienlijk verrijken.

De kosten
De prijs die je betaalt voor het casco opleveren van een dakkapel van 5 meter lang begint bij €4600. Daarna zal je nog een aantal keuzes moeten maken die de kosten waarschijnlijk doen stijgen. Het materiaal (hout of kunststof) is hier één van, maar ook de productiemethode (prefab of maatwerk) en de eventuele extra’s (speciale ontwerpkenmerken, een rolluik, een ventilatierooster of een speciaal type glas) vallen hieronder. Gemiddeld komen de kosten voor een dakkapel van 5 meter lang dan op €5500.

Aandachtspunten
Waar je goed rekening mee moet houden en wat je het beste kunt bespreken met je leverancier, zijn wettelijke voorwaarden zoals het wel of niet nodig zijn van een vergunning, de regels in het Bouwbesluit en het Burenrecht. Dit zijn eisen of wettelijk vastgestelde mensenrechten waar je mee te maken zal krijgen bij elk soort verbouwing. Het is niet onverstandig je hier enigszins in te verdiepen.

De voordelen
Een dakkapel van 5 meter is aanzienlijk en zal zeeën van licht naar binnen brengen. Een anders vaak stoffige en donkere ruimte komt weer tot leven en met deze afmetingen kun je twee kamers voorzien van natuurlijk licht en ventilatie. Deze ruimtes kun je vervolgens gebruiken als slaapkamer of werkkamer en zullen natuurlijk waarde toevoegen aan je woning. Begin dus nu de planning voor je dakkapel zodat je snel kunt genieten van al deze voordelen.