Dakkapel van 6 meter

Dakkapel van 6 meter plaatsen; de kosten en de voordelen
Als je van plan bent om een dakkapel te plaatsen van 6 meter breedte, dan kies je voor een groot exemplaar. Natuurlijk betaal je meer dan voor een dakkapel van 2 meter breed, maar creëer je ook aanzienlijk meer kubieke meters op zolder en een schitterend panoramisch uitzicht over de daken en de velden.

De kosten
Zoals bij de aanschaf van elke dakkapel kun je de kosten positief of negatief beïnvloeden door het maken van verscheidene keuzes. Laat je de dakkapel casco opleveren, dan beginnen de prijzen voor een dakkapel van 6 meter bij €5300. Voeg je hier bepaalde opties aan toe, zoals het gebruik van polyester in plaats van hout, maatwerk in plaats van prefab of breid je de dakkapel uit met speciaal glas, uitzonderlijke designs, ventilatieroosters, rolluiken of zonwering, dan kun je op een gemiddelde prijs rekenen van €6200.

Bouwbesluit, Burenrecht en vergunningen
Daarnaast krijg je ook te maken met wettelijke regels. In het Bouwbesluit staan alle eisen waar nieuwbouw vandaag de dag aan moet voldoen met betrekking tot bijvoorbeeld veiligheid, milieu, energiezuinigheid, kwaliteit en gebruikersgemak. Het Burenrecht wordt beschreven in het Burgerlijk Wetboek en heeft te maken met overlast, wat natuurlijk kan worden veroorzaakt tijdens een verbouwing. Als laatste kan het zijn dat je een vergunning aan moet vragen bij je gemeente als de dakkapel niet aan bepaalde voorwaarden voldoet wat betreft de afmetingen, het ontwerp en de plaatsing.

De voordelen
Een dakkapel van 6 meter lang brengt zeeën van licht je zolderkamer in. Je kunt deze gebruiken om twee ruimtes te overbruggen of de dakkapel delen met de buurman om geld te besparen. Goede ventilatie en natuurlijk licht brengen de ruimte echt tot leven en ook de waarde van je woning zal hierdoor stijgen. Begin dus nu de planning voor je dakkapel en zet je zolder om in een sfeervolle en rustgevende ruimte.