Dakkapel van 7 meter

Dakkapel van 7 meter plaatsen; de kosten en de voordelen
Een dakkapel met 7 meter breedte is lang. De standaardafmetingen beginnen vaak al bij 1,5 meter en kunnen oplopen tot 10 meter breed. Deze lengte geeft je wel de mogelijkheid om de dakkapel bijvoorbeeld te delen met de buren om geld te besparen of om hem meerdere kamers op zolder te laten overbruggen. Dakkapellen van dit formaat worden dan ook verreweg het meest op twee-onder-één-kap- of op vrijstaande woningen geplaatst en geven je de mogelijkheid de zolder om te toveren in een sfeervolle en indrukwekkende ruimte.

De kosten
De prijs die je betaalt voor een dakkapel van 7 meter lang begint rond de €6000. Dit is dan een casco oplevering, inclusief BTW, materiaal en installatie. Daarnaast zal de prijs omhooggaan door bepaalde keuzes die je maakt. Deze hebben vooral te maken met het materiaal (hout, polyester of kunststof), de productiemethode (prefab of maatwerk) en de uitbreidingen (rolluiken, ventilatieroosters, zonwering, speciaal glas of een schuin dak. Gemiddeld betaal je hierdoor voor een dakkapel van 7 meter lang €6900.

Burenrecht
Een dakkapel van deze omvang zal meerdere dagen nodig hebben om geplaatst te worden. Dit betekent overlast voor jou, maar ook voor de buren. In het Burgerlijk Wetboek staan de mensenrechten beschreven wat betreft overlast en dit betekent dat ze je in het ergste geval zouden kunnen aanklagen. Daarom kun je je buren het beste even uitnodigen voor een kopje koffie en ze op de hoogte stellen van je plannen, het tijdschema en ze vertellen wat je eraan doet om de overlast zo laag mogelijk te houden. Zo kun je problemen in de toekomst voorkomen.

De voordelen
Een dakkapel van 7 meter lang voegt veel kubieke meters toe aan je zolderkamer en brengt daarnaast zeeën van licht naar binnen. Hierdoor voeg je waarde toe aan je woning, maar zal je zolder een indrukwekkende ruimte worden die je kunt gebruiken om te slapen, te studeren of te werken. De mogelijkheden zijn eindeloos.