Accessoires

Kies de juiste accessoires voor jouw dakkapel
Als het gaat om dakkapellen, dan zijn er erg veel opties waarmee je deze kunt uitbreiden en naar je eigen smaak kunt aankleden. Ten eerste is er het ontwerp en het materiaal waar je een keuze uit kunt maken, maar daarnaast kun je de dakkapel ook uitbreiden met accessoires die de gebruikersvriendelijkheid verbeteren en je dakkapel verrijken. Hier vind je enkele opties.

Rolhor of rolluik
De dakkapel bestaat natuurlijk voor een groot gedeelte uit ramen en dat betekent dat dit zowel een zwakke plek is als een plaats waar insecten makkelijk naar binnen komen. Vooral als het buiten al donker is en de ramen staan open, zal je aardig wat overlast van muggen, vliegen en motten kunnen ervaren. Door een insectenhor te laten plaatsen kun je toch frisse lucht binnen laten, maar blijven de beestjes buiten. Ook is glas van nature een zwak materiaal en door middel van het plaatsen van een rolluik maak je inbreken aanzienlijk lastiger. Ook fungeren rolluiken uitstekend als zonwering en dit kan op warme zomerdagen op zolder geen overbodige luxe zijn.

Een ventilatierooster
Zolderkamers zijn erg gevoelig voor temperatuurschommelingen. De zon staat recht op het dak waardoor het binnen erg warm kan worden en in de winter zal je er zeker verwarming nodig hebben om de ruimte toch leefbaar te houden. Omdat dakkapellen erg goed geïsoleerd zijn kun je hierdoor last krijgen van condensatie. Dit voorkom je door een goede ventilatie in de ruimte te realiseren en ventilatieroosters kunnen je daar uitstekend bij helpen.

Het glas
Als laatste is er het glas. De meeste dakkapellen zijn uitgerust met HR++ hoogrendementsglas, maar wil je nog betere isolatie dan kun je dit vervangen door HR+++. Aan de andere kant is simpel dubbel glas ook mogelijk. Er zijn ook speciale glassoorten, zoals zonwerend glas en geluiddempend glas die het leven in een ruimte met een dakkapel aanzienlijk kunnen verbeteren.