Aluminium dakkapel

Aluminium dakkapellen; sterk en strak
Wanneer je een dakkapel wilt laten plaatsen, en je doet een beetje onderzoek naar wat er mogelijk is, dan zal je zien dat hout en kunststof de meest gangbare materialen zijn. Naast deze twee begint nu ook aluminium zijn opmars te vinden. Dit is de Rolls Royce onder de dakkapellen en vaak de meest luxe optie die je hebt. Er zijn naast esthetische voordelen ook een aantal andere redenen waarom aluminium een goed materiaal is voor dakkapellen.

Levensduur en garantie
Aluminium dakkapellen gaan erg lang mee en zijn ontzettend sterk. Je kunt op een levensduur rekenen van minstens 50 jaar en meer als je er goed voor zorgt. Omdat aluminium zo sterk is krijg je vaak ook een lange garantie op je dakkapel en deze kan oplopen tot wel 25 jaar.

Onderhoud
Daarnaast heeft aluminium niet of nauwelijks onderhoud nodig. Je kunt kiezen voor een verscheidenheid aan kleuren die niet vervagen of overgeschilderd hoeven te worden. Dit kan echter ook gezien worden als een nadeel, omdat je dan de kleur van de dakkapel nooit kunt veranderen. Ook worden ze vaak naadloos geleverd, wat betekent dat ze volledig waterdicht zijn en dat vuil en vocht niet tussen de naden kan dringen. Aluminium dakkapellen behouden hun mooie uiterlijk dus erg lang, ook zonder onderhoud.

Uitstraling
Kies je voor een dakkapel van aluminium dan zal deze vaak een strakke uitstraling hebben. Ook maakt de sterkte van het materiaal het mogelijk om meer gewicht te dragen waardoor de dakkapel slanker wordt en je grote ramen kunt laten plaatsen. Ook is het mogelijk om een gedetailleerde afwerking te kiezen door een bepaald soort boeiboord te nemen of de daktrim in dezelfde kleur te laten leveren. Aluminium dakkapellen passen dus goed op moderne woningen, maar kunnen worden aangepast zodat ze op traditionele woningen ook goed aansluiten.