Bespaartips

Bespaar op de kosten voor je nieuwe dakkapel
Eenieder die enig onderzoek heeft gedaan naar de kosten voor het plaatsen van een nieuwe dakkapel weet dat dit niet goedkoop is. De basisprijs begint rond de €2600 voor een casco oplevering en loopt daarna alleen maar op als je er een bepaalde afwerking, meters, speciale designwensen en een duurder materiaal aan toevoegt. Toch kan een dakkapel veel plezier brengen en een anders muffe en donkere zolder tot leven roepen. Hier vind je enkele tips waarmee je geld kunt besparen op de aankoop van je dakkapel.

Prefab
Een prefab dakkapel is aanzienlijk goedkoper dan een op maat gemaakt exemplaar. Dit komt doordat deze van tevoren in de fabriek wordt samengesteld en er daardoor minder arbeidskosten nodig zijn. Eén van de grote voordelen van prefab is dat het vaak niet langer dan een dag duurt voordat deze kan worden opgebouwd, waardoor de overlast voor jou en je buren minimaal blijft. Een groot nadeel van prefab is dat je dan minder inspraak hebt wat betreft het model van je dakkapel.

Vergunningsvrij
Door je dakkapel vergunningsvrij te plaatsen bespaar je gemiddeld €400 voor een vergunning. Je moet je dan wel aan een aantal voorwaarden houden. Zo mag de dakkapel zich dan nooit aan de voorkant van het huis bevinden en mag het ook niet grenzen aan een openbaar gebied. Het dak van de dakkapel moet altijd plat zijn en je mag niet door de zijkanten kunnen kijken. Ook zijn er voorwaarden wat betreft de afmetingen van de dakkapel. Je leverancier is hier als het goed is volop van op de hoogte en kan je helpen en adviseren.

Delen met de buren
De prijs per vierkante meter voor grote dakkapellen is meestal lager dan wanneer je een kleiner exemplaar koopt. Wat je kunt overwegen, als je in een rijtjeshuis of een twee-onder-één-kap woning woont, is de dakkapel samen met de buren aan te schaffen. Je kunt dan een groter exemplaar kopen, maar je betaalt alleen voor je eigen gedeelte.