Dakkapel reparatie

Dakkapel kapot; wat nu?
Heeft je dakkapel op de één of andere manier schade opgelopen, dan betekent dit vaak dat hij niet meer waterdicht is. En als water je woning binnenloopt, kan dit grote gevolgen hebben voor de constructie van je huis. Een dakkapel is en blijft toch een zwak punt op je dak en helaas komen lekkages maar al te vaak voor. Wat kun je verwachten als je een reparatieservice inschakelt?

Garantie
Het eerste wat je doet is natuurlijk controleren of je dakkapel ook nog onder garantie valt. Sommige dakkapellen worden met wel 25 jaar garantie aangeboden en hier kun je dus vaak nog gebruik van maken. Is dit het geval, dan regel je de rest met de leverancier van je dakkapel. Heb je geen garantie, dan zal je een professioneel bedrijf moeten inhuren om het defect te repareren.

De kosten
De prijs die je betaalt hangt af van de omvang van het probleem, het materiaal waar de dakkapel van is gemaakt en het soort probleem. Moet je dakkapel opnieuw worden geschilderd? Dan kost dit gemiddeld €750 in totaal. Nieuwe dakbedekking plaatsen kost ongeveer €30 per uur exclusief de dakbedekking zelf. Glasschade wordt ook vaak aangetroffen en een nieuw raam laat je plaatsen voor €50 per uur exclusief het glas. Is het defect veroorzaakt doordat de dakkapel aan het verouderen is, dan kun je misschien beter tot een restauratie of vervanging overgaan. Er zullen dan ook andere problemen te zien zijn en reparatie is dan soms niet meer de goedkoopste optie.

Het materiaal
Kunststof als materiaal voor dakkapellen heeft vele voordelen, maar als het defect raakt is het vaak moeilijk en prijzig om dit te laten repareren. Kunststof wordt namelijk in zijn vorm gegoten en de onderdelen zijn daardoor niet makkelijk te verwijderen en vervangen. Houten dakkapellen, aan de andere kant, zijn vaak goedkoper en makkelijker te repareren. Dit is ook geen onbelangrijk aandachtspunt als je je dakkapel nog moet aanschaffen.