Dakkapel Duitsland

Is een Duitse dakkapel goedkoper?
Als je bezig bent een dakkapel aan te schaffen, dan wil je natuurlijk alle opties bekijken voordat je uiteindelijk de knoop doorhakt. In Nederland zijn er een verscheidenheid aan dakkapelleveranciers die je dakkapellen kunnen aanbieden van prefab tot een volledige op maat gemaakte nokverhoging en van hout tot aluminium. Waar je ook naar zou kunnen kijken is hoeveel een nieuwe dakkapel zou kosten als je deze in Duitsland besteld.

De kosten
De initiële prijs die je betaalt voor een kunststof dakkapel in Duitsland ligt rond de €300 lager. Dit betekent dat je voor een klein exemplaar geen €3800 betaalt, maar €3500. Natuurlijk zijn er allerlei mogelijkheden om de dakkapel uit te breiden en duurder te maken, maar feit is dat de aankoopprijs in Duitsland dus zeker lager ligt.

Andere kosten
Waar je wel rekening mee moet houden is dat je te maken zal krijgen met aanzienlijke transportkosten, vooral als je niet dicht bij de grens woont. Ook wordt dit lastig als de plaatsing meerdere dagen in beslag zal nemen, dan moeten de vakmannen dus ergens in Nederland overnachten. Voordat je te enthousiast wordt kan het dus best zijn dat je dakkapel daar uiteindelijk duurder van wordt.

Vergunning nodig?
Ook zijn er wettelijk een aantal voorwaarden vastgelegd in Nederland die bepalen of je wel of niet een vergunning nodig hebt. In Duitsland zijn dakkapellen met een schuin dak erg populair, maar hier heb je in Nederland altijd een vergunning voor nodig. Deze vergunning kost gemiddeld €400, maar deze prijzen verschillen per gemeente.

Wel of niet een dakkapel in Duitsland bestellen?
Wat je het beste kunt doen is alle opties vergelijken die je hebt, zowel in Nederland als in andere landen. Staat je woning bijvoorbeeld dicht bij de grens, dan kan het best zijn dat een Duitse dakkapel toch goedkoper is. Vraag offertes aan, doe een goede vergelijking en beslis op die basis wat de beste optie is voor jou.