Garantieregeling

Zodra u een nieuwe dakkapel wilt laten plaatsen krijgt u te maken met verschillende garanties. De algemene garantie die de fabrikant levert geeft andere juridische zekerheden dan bijvoorbeeld de aflevergarantie. De fabrieksgarantie geldt meestal voor een langere periode zoals 10 tot 20 jaar.

Algemene garantie

Elke installateur biedt een algemene garantie aan dat via de fabrikant loopt. Dit is een garantie op de constructie, het materiaal zelf (hout of PVC) en bijvoorbeeld het dakkapelraam. Het termijn dat gehanteerd wordt is meestal zo een 10 tot 20 jaar. Mocht er daarom in deze periode bijvoorbeeld het hout door vocht opzetten dan kunt u er van uitgaan dat het materiaal voor dat gedeelte niet deugdelijk is en kunt u beroep doen op de algemene garantie. Houdt u er rekening mee dat garanties in bijna alle gevallen alleen van toepassing zijn bij normaal gebruik. In de handleiding die u zult krijgen staat exact uitgelegd wat de fabrikant verstaat onder dit begrip.

Andere garanties

Verder biedt een dakkapel bedrijf een garantie bij het opleveren van het product. Binnen enkele weken kunnen er nog zaken zijn die nog niet helemaal afgehandeld zijn of kunnen er kleine problemen ontstaan. Aangezien een dakkapel tijd nodig heeft om volledig te ‘zitten’ in uw dak, kan deze hierdoor bijvoorbeeld vocht doorlaten via de naden. Al deze zaken en andere probleempjes die kunnen ontstaan zijn vaak gedekt met de garantie voor oplevering die de installateur geeft. Verder zijn er ook specifieke garanties op bijvoorbeeld het raamwerk, de dakbedekking, de beglazing of eventuele rolluiken.

In contact komen met dakkapel installateurs?

Wilt u in contact komen met installateurs die exact kunnen beschrijven hoe de garantie voor verschillende modellen in elkaar steekt? Dan kunt u meerdere dakkapel offertes opvragen.

Zie ook:
> Dakkapel
> Kunststof dakkapel
> Malafide leveranciers
> Informatie
> Vergunning
> Isolatie
> Dakisolatie
> Dakraam
> Prijzen dakraam
> Politiekeurmerk Veilig Wonen
> Verbouwen
> Offertes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *