Glas

Dakkapel plaatsen, welk glas kies je?
Wanneer je aan het plannen bent voor een nieuwe dakkapel is één van de keuzes die je moet maken het type glas dat je erin laat zetten. Het belang hiervan moet je niet onderschatten. Dakkapellen vandaag de dag hebben namelijk een zeer goede isolatiewaarde en het zou jammer zijn als je dit te niet doet door een glassoort te plaatsen met een lagere isolatiewaarde. Hier vind je een aantal opties en de kosten die hiermee gepaard gaan.

Het soort glas
Eigenlijk worden alle dakkapellen standaard geleverd met HR++ glas. Dit is hoogrendementsglas dat zijn isolatiewaarde behaald door een spouw die gevuld is met een edelgas en een dunne metalen coating. Er zijn natuurlijk ook andere opties. Zo kun je vaak ook kiezen voor enkel glas of simpel dubbel glas, maar eigenlijk doet niemand dat meer. De besparing die je daardoor maakt is zo klein dat er bijna altijd gekozen wordt voor hoogrendementsglas. En waarom ook niet? Je kunt zo besparen op je energiekosten, de temperatuur in de kamer stabiel houden en plannen maken om in de toekomst al je glas door hoogrendementsglas te vervangen.

De kosten
De prijs per glassoort wordt altijd berekend per vierkante meter. Voor standaard dubbel glas betaal je ongeveer €50 per deze eenheid. HR++ glas, het meest geplaatste glas van dit moment, kost €65 per vierkante meter. Dit is een klein prijsverschil voor een aanzienlijk verschil in kwaliteit. Daarnaast kun je kijken bij je gemeente of provincie of er een subsidie is voor energiebesparende maatregelen. Als je dakkapel je woning energiezuiniger maakt, kan het zijn dat je hiervoor in aanmerking komt.

Andere glassoorten
Naast hoogrendementsglas zijn er nog meerdere andere glassoorten waar je uit kunt kiezen. Zo is zonwerend glas in een dakkapel op zolder geen overbodige luxe. Ook kun je kiezen uit gehard glas tegen inbraak, geluiddempend glas voor als het regent en brandwerend glas. Bedenk dus van tevoren goed wat je van het glas in je dakkapel verwacht en maak daarmee de juiste beslissing.