Informatie

Dakkapel kopen? De keuze is enorm. U kunt alle soorten, stijlen en type dakkapellen in uw dak laten bouwen. De veelzijdigheid maakt het mogelijk dat u een geschikte dakkapel kunt kiezen die bij de uitstraling van uw huis past. Zo weet u zeker dat deze uitbreiding geen negatieve invloed op de waarde van uw huis heeft. Immers moet een dakkapel voor extra waarde zorgen en niet de uitstraling van het huis aantasten.

DakkapelWijzer.nl helpt u graag bij het vinden van een geschikte dakkapel dat past bij uw wensen en de uitstraling van uw huis. De zoektocht wordt eenvoudiger na het lezen van de vele praktische informatie en tips die wij op deze website gepubliceerd hebben. Verder is het mogelijk om in contact te komen met leveranciers van dakkapellen, zodat zij voor u een mooie dakkapel kunnen opleveren. Dit kan door gebruik te maken van onze offerte service.

Kosten

De prijs is afhankelijk van veel factoren. Allereerst is het belangrijk om te weten voor welk soort materiaal u kiest. Een houten dakkapel heeft zo zijn voordelen maar is iets duurder in prijs. Een kunststof dakkapel (gemaakt van PVC) is veelal het goedkoopste materiaal maar heeft niet altijd de beste uitstraling. Over het algemeen kunt u er op rekenen dat u zeker €4500 euro kwijt bent voor deze installatie indien u een dak heeft van ongeveer 3.5 meter (breedte) bij 2.75 meter (hoogte nok).

Vergunning

Bij het uitbreiden van uw dak heeft u in alle gemeenten in Nederland een vergunning nodig. U heeft te maken met een bestemmingsplan en is het zo dat in veel gevallen (bij de gewone huizen) er wel toestemming gegeven wordt voor uitbreiding. Mits u een dakkapel neemt van normale omvang en vorm. Bij een monument kunt u er bijna altijd vanuit gaan dat er geen toestemming gegeven wordt.

Tijd

De tijd die nodig is voor het compleet opleveren van een dakkapel is afhankelijk van de grootte en de complicatie van de aspecten waar de bouwer mee te maken krijgt. Over het algemeen duurt het zo een drie werkdagen om de belangrijkste bouw onderdeel op te leveren. Verder zijn er nog enkele dagen nodig om bijvoorbeeld de muren, interieur en ramen op te leveren. Daarom kunt u er van uit gaan dat er zeker een week overheen gaan voordat uw dakkapel opgeleverd zal worden.

Wat te vermijden?

Dakkapellen moeten een integraal onderdeel van uw huis worden. Deze moet daarom voldoen aan de ontwerprichtlijnen van de dakvorm. Een veel voorkomende fout is de neiging om groot te gaan, vooral met kleinere woningen.

In contact komen met dakkapel installateurs?

Wilt u in contact komen met installateurs die exact kunnen beschrijven hoe de garantie voor verschillende dakkapel modellen in elkaar steekt? Dan kunt u meerdere dakkapel offertes opvragen.