Keurmerken

Voor een kwalitatief goede dakkapel kijk je naar de keurmerken
Er zijn verscheidene leveranciers op de markt die dakkapellen produceren, aanleveren en installeren. De prijzen per leverancier kunnen aanzienlijk verschillen. Natuurlijk wil je een bepaalde garantie van de kwaliteit die geleverd wordt en woorden zijn dan niet voldoende. Deze garantie vind je door naar erkende leveranciers te zoeken en de keurmerken te bekijken.

Keurmerken voor de leverancier
Als je zekerheid wilt hebben over de kwaliteit van de dakkapellen leverancier, dan zijn twee keurmerken belangrijk. De eerste is het KOMO-keurmerk, wat een kwaliteitsmerk is voor de bouwsector. Dit keurmerk garandeert niet alleen kwaliteit van producten, maar ook dat deze voldoen aan de eisen die zijn vastgelegd in het Bouwbesluit. Het tweede keurmerk is BouwGarant. Specialisten die hierbij zijn aangesloten worden regelmatig getest op kwaliteit, veiligheid, betrouwbaarheid, service en vakmanschap. Ook kan de leverancier dit keurmerk alleen verkrijgen als deze een vakdiploma heeft.

Keurmerken voor de kozijnen
Natuurlijk is het ook belangrijk dat de kozijnen die in je dakkapel komen van voldoende kwaliteit zijn. Kies je voor kunststof, dan kun je kijken naar het VKG-keurmerk. Deze vereniging stelt eisen aan hun leden wat betreft de productie, montage en de afwerking van de producten. Ook krijg je dan vaak 10 jaar garantie op je kozijnen. Heb je houten kozijnen gekozen, dan is het belangrijk dat deze duurzaam zijn geproduceerd. Het FSC-keurmerk en het Keurhout-keurmerk staan hier garant voor. Daarnaast kun je kijken naar het KVT-keurmerk dat eisen stelt wat betreft de kwaliteit van de kozijnen.

Hoe kies je de beste leverancier?
Deze keurmerken kunnen een doorslaggevende factor zijn bij het kiezen van de juiste leverancier voor je dakkapel. Een kwalitatief slecht exemplaar zal een kortere levensduur hebben en gebreken kunnen gaan vertonen. Daarnaast krijg je bij erkende leveranciers vaak ook betere nazorg, in de vorm van garantie en onderhoud. Je kunt altijd recensies van andere klanten bekijken, zodat je alle opties hebt gezien voordat je de leverancier kiest.