Dakkapel kiezen

Hoe kies je de beste dakkapel?
Het kiezen van de beste dakkapel is niet makkelijk. Er zijn veel leveranciers actief die natuurlijk allemaal hun producten als de beste aanbieden. Het kan lastig zijn om uit te vinden welke dakkapellen nu kwalitatief de juiste keuze zijn. En vaak is de prijs dan geen goede indicatie. Eén van de opties die je hebt is te kijken naar de keurmerken. Hier vind je een stapsgewijs plan wat je kan helpen bij het kiezen voor de beste dakkapel voor jou.

Beslis wat je wilt
De eerste stap die je moet zetten is het beslissen van het soort dakkapel dat je wilt. Dit betreft de afmetingen, het uiterlijk, het materiaal, de afwerking en de productiemethode. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden die zowel de uitstraling, de gebruikersvriendelijkheid en het uiteindelijke budget beïnvloeden. Als je een idee hebt van wat je zou willen, kun je beginnen met het zoeken van leveranciers die dit kunnen aanbieden.

Vergelijk leveranciers
Er zullen een aantal leveranciers zijn die je kunnen bieden wat je wilt. Zoek je kwaliteit, dan kun je kijken naar keurmerken. Deze keurmerken zijn verbonden aan bepaalde garanties die te maken hebben met kwaliteit, milieuvriendelijkheid, betrouwbaarheid en service. Voor leveranciers kun je zoeken naar de KOMO- en BouwGarant keurmerken. Wat betreft kunststof kozijnen is er het VKG-keurmerk en kies je voor hout, dan zijn de KVT-, FSC- en Keurhout-keurmerken van belang. Leden van deze verenigingen worden regelmatig op bovenstaande voorwaarden getest en kunnen vaak ook een betere en langere garantie aanbieden.

Offertes vergelijken
Je kunt nu een aantal leveranciers die je aanstaan benaderen voor offertes. Deze vergelijk je met elkaar niet alleen op prijs, maar ook op de service die kan worden geleverd, de kwaliteit van de producten en de nazorg. Het is belangrijk dat je goed ziet wat er allemaal bij de prijs zit inbegrepen en vergeet hierbij extra kostenposten zoals voorrijkosten en afvoerkosten niet. Hier zal dan de leverancier uitkomen die jou de beste prijs/kwaliteit verhouding kan bieden voor jouw specifieke budget en wensen.