Prefab dakkapel kosten

Prefab dakkapel plaatsen; dit zijn de kosten
Wanneer je eraan denkt een dakkapel te plaatsen heb je de keuze tussen een prefab exemplaar en een op maat gemaakte dakkapel. Deze keuze hangt veelal af van je budget en van de wensen die je hebt omtrent je nieuwe dakkapel. Een groot verschil tussen deze twee opties zijn de kosten, en ook al heeft prefab een enigszins negatief imago, er zijn nog andere voordelen aan verbonden.

Wat is prefab?
Prefab betekent dat de dakkapel in de fabriek van tevoren in elkaar wordt gezet voordat hij naar locatie wordt gebracht. Hierdoor zijn de opties die je hebt omtrent het model van de dakkapel beperkter, maar zijn er ook aanzienlijk minder arbeidskosten in het spel. De opbouw duurt bijvoorbeeld vaak maar een dag, wat aanzienlijk minder overlast betekent voor jou en je buren. Hierdoor kunnen de prijzen ook flink omlaag. Het nadeel is dus dat je minder inspraak hebt in hoe de dakkapel er uiteindelijk uit komt te zien.

Hoeveel betaal je?
De prijzen voor een prefab dakkapel liggen ongeveer 15 tot 20 procent lager dan de prijzen voor een op maat gemaakt exemplaar. Wil je een prefab dakkapel laten plaatsen van 2 meter lang, dan kost dit gemiddeld €3000 voor een houten exemplaar en €3750 voor een dakkapel van polyester. Door voor prefab te kiezen kun je deze prijzen op bepaalde manieren beïnvloeden. Er zijn bijvoorbeeld goedkopere en duurdere opties voor de kozijnen of het dak. Zo kun je de dakkapel ook aankleden met bepaalde extra opties, zoals een ventilatierooster en een rolhor.

Prefab met een persoonlijk jasje
De keuze tussen prefab of op maat gemaakt kan financieel zijn, maar er zijn ook andere mogelijkheden met een prefab dakkapel. Je kunt voor een basismodel kiezen en deze dan zelf verder afwerken naar je eigen smaak. Zo kun je toch je eigen stempel drukken op het ontwerp van je nieuwe dakkapel en tegelijkertijd minder betalen.