Kunststof dakkapel

Tijdens het plannen voor een nieuwe dakkapel heb je onder andere de keuze om te kiezen voor het materiaal. De uiteindelijke keuze die je maakt heeft invloed op de prijs, het uiterlijk maar ook op de gebruikersvriendelijkheid van de dakkapel. De meest gangbare materialen zijn hout en kunststof en deze laatste heeft een aantal voordelen waar je moeilijk nee tegen kunt zeggen.

Voordelen
Kunststof is een volledig recyclebaar materiaal, wat erg lang meegaat en uitstekend isoleert. Daardoor is dit een duurzaam product. Ook heeft kunststof nauwelijks onderhoud nodig en kun je het schoonhouden en af en toe behandelen met een was om het te beschermen tegen mosgroei en uv-stralen. Kunststof had altijd de reputatie uitstraling te missen, maar tegenwoordig kun je kiezen voor bepaalde ‘looks’ zoals hout of metallic, waardoor je het uiterlijk van hout of aluminium kunt nabootsen en toch van de voordelen van kunststof kunt genieten. Ook is kunststof te krijgen in vele verschillende kleuren en hoef je dit niet over te verven.

Kunststof dakkapel uit losse onderdelen
Er zijn twee types kunststof dakkapellen, namelijk exemplaren die bestaan uit losse onderdelen of die uit één deel zijn gemaakt. Deze eerste bestaat vaak uit een houten frame waar een kunststof jas omheen wordt getrokken. Ook de kozijnen worden dan van kunststof gemaakt. Deze optie is iets goedkoper en van de houten constructie zie je niks.

Kunststof dakkapel uit één deel
Een iets duurdere optie is een polyester dakkapel. Deze worden volledig uit één deel gemaakt en in deze vorm gegoten. Vanbinnen bevindt zich dus geen constructie, waardoor deze dakkapel aanzienlijk lichter is en je dak dus minder belast. Daardoor is dit type kunststof dakkapel naadloos wat betekent dat hij ook volledig waterdicht is en er geen mogelijkheid is voor ophoping van vuil of begroeiing in de naden. In Nederland wordt dit type dakkapel op dit moment het meeste verkocht.

In Nederland worden er steeds vaker dakkapellen van kunststof geïnstalleerd. Het grote voordeel van PVC is dat deze vooral onderhoudsvrij is. Dit betekent dat een dakkapel van kunststof niet elk jaar een nieuwe laklaag nodig heeft. Een houten dakkapel moet elk jaar opnieuw geverfd worden en daarna behandeld worden met een speciale laklaag. Dit kan een beste klus zijn als u er moeilijk op kunt komen of kan het inhuren van een schilder duur zijn.

Verder gaat een dakkapel van kunststof lang mee. Op deze manier heeft u jaarlijks weinig onderhoud en kunt u lang genieten van extra ruimte en licht op uw zolderkamer. Daarom is een kunststof dakkapel een goede investering. Echter kan het zo zijn dat u de uitstraling dat een kunststof dakkapel geeft niet mooi vinden. Dan kunt u in zo een geval ook voor een houten dakkapel kiezen.

In contact komen met dakkapel installateurs?

Wilt u in contact komen met installateurs die exact kunnen beschrijven hoe de garantie voor diverse modellen in elkaar steekt? Dan kunt u meerdere dakkapel offertes opvragen.

Zie ook:
> Dakkapel
> Malafide leveranciers
> Informatie
> Dakkapel kopen
> Vergunning
> Garantieregeling
> Isolatie
> Dakisolatie
> Dakraam
> Prijzen dakraam
> Politiekeurmerk Veilig Wonen
> Verbouwen
> Offertes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *