Kosten kunststof dakkapel

Hoeveel betaal je voor een kunststof dakkapel?
Wanneer je op het punt staat een dakkapel aan te schaffen, krijg je te maken met de keuze voor het materiaal. De meest gangbare materialen zijn kunststof en hout. In Nederland kiezen we tegenwoordig steeds vaker voor kunststof, omdat dit aanzienlijk minder onderhoud nodig heeft en een langere levensduur laat zien. Er zijn twee verschillende soorten kunststof dakkapellen, namelijk gegoten en opgebouwd uit losse onderdelen. Hier vind je informatie over beide types en de kosten die ermee gepaard gaan.

Polyester gegoten dakkapellen
Dakkapellen die in hun vorm worden gegoten zijn vanbinnen leeg, wat een uitzonderlijke isolatiewaarde met zich meebrengt, een minimaal gewicht en een naadloos resultaat. Je zal je dakconstructie dus minder belasten en vuil en begroeiing kan zich niet ophopen in de naden. Deze optie is iets duurder, maar wordt toch in Nederland om die redenen veel gekozen. Voor een dakkapel uit één stuk kun je rekenen op een prijs die begint bij €4000 voor een klein exemplaar van 2 meter breed. Per extra meter in de breedte kun je hier gemiddeld €800 bij optellen.

Kunststof opgebouwde dakkapellen
Dit type kunststof dakkapel is iets goedkoper en bestaat uit een houten frame waaromheen een kunststof jas wordt getrokken. Dit hout zie je dus niet, maar zorgt er wel voor dat dit type dakkapel zwaarder is. Ook is het dus niet naadloos. De kosten voor een kleine dakkapel (2 meter breed) van dit type beginnen rond de €3500. Per toegevoegde meter in de breedte reken je hier €750 extra.

Waarom kunststof?
Kunststof is een perfect materiaal voor dakkapellen, omdat het duurzaam is, het isoleert erg goed, het is volledig recyclebaar, het is brandwerend en heeft nauwelijks onderhoud nodig. Je kunt kunststof krijgen in allerlei uitvoeringen en kleuren, dus als je van de warme uitstraling van hout houdt, of je wilt de identieke kleur als je kozijnen, dan is dit mogelijk. Kunststof is dus erg veelzijdig en biedt vele mogelijkheden.