Prijzen kunststof dakkapel

Kunststof dakkapel plaatsen; dit betaal je
Je bent van plan een dakkapel te laten plaatsen. Dit is vaak een goed idee, omdat je zo een misschien muffe en donkere zolder echt tot leven kunt brengen. Zolderkamers zijn vaak erg sfeervol en door een dakkapel toe te voegen creëer je meer kubieke meters en een nieuwe leefruimte. De prijs van je huis gaat dan dus ook omhoog. Kunststof dakkapellen worden op dit moment het meeste geplaatst en dit materiaal is voor veel mensen de eerste keuze om vele redenen. Hier lees je over de prijs voor een kunststof dakkapel en de voordelen.

De prijs
Kunststof dakkapellen zijn vaak duurder dan houten dakkapellen. Voor een exemplaar van 2 meter breed betaal je gemiddeld €4000. Voor elke meter in de breedte extra kun je ongeveer €750 rekenen. Deze kosten zijn afhankelijk van een groot aantal factoren. Natuurlijk zijn er de afmetingen en het materiaal, maar ook de uitvoering, het soort ramen, het soort glas, de extra opties en veranderingen aan het model kunnen deze prijs doen stijgen. Wat je exact zal betalen hangt dus af van jouw wensen en verwachtingen.

Vergunning
Daarnaast moet je in sommige gevallen ook betalen voor een vergunning. Deze kost gemiddeld €400, maar deze prijs verschilt per gemeente. Heeft je dakkapel een schuin dak, wordt hij aan de voorkant van je huis geplaatst en heeft hij doorzichtige zijkanten? Dan is een vergunning zeker nodig. Daarnaast zijn er voorwaarden wat betreft de afmetingen, maar je leverancier kan je hier goed over adviseren.

Voordelen van kunststof
Kunststof als materiaal heeft vele voordelen. Het is volledig recyclebaar, gaat erg lang mee, het is veelzijdig, isoleert erg goed en heeft nauwelijks onderhoud nodig. Op de lange termijn is kunststof dus vaak de voordeligste optie. Voor het geld dat je betaalt krijg je een gebruikersvriendelijke dakkapel terug waar je tientallen jaren van zal kunnen genieten.