Voordelen kunststof dakkapel

Kunststof dakkapellen; dit zijn de voordelen
Als je van plan bent een nieuwe dakkapel aan te schaffen, dan heb je de keuze uit verschillende materialen. De meest gangbare zijn hout en kunststof. De keuze die je maakt is erg belangrijk, want dit heeft invloed op de prijs, het uiterlijk en ook de gebruikersvriendelijkheid van je dakkapel. Kunststof is een vaak gekozen materiaal en de redenen hiervoor zijn duidelijk.

Milieuvriendelijk
Kunststof is een erg milieuvriendelijk en duurzaam product. Het isoleert erg goed doordat de constructie bestaat uit kamers met stilstaande lucht. Kunststof heeft ook een erg lange levensduur. Daarnaast is het volledig recyclebaar en dit kan tot 10 keer gedaan worden. Zo belast je toekomstige generaties niet met afval dat ze niet kunnen verwerken, bespaar je zelf op je stookkosten en verminder je je CO2-uitstoot.

Veelzijdig
In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is kunststof ook erg veelzijdig. Het is te krijgen in een groot aantal kleuren en uitvoeringen en alles is in principe mogelijk. Ook een dakkapel met een houtlook kan worden gerealiseerd en deze is nauwelijks van echt te onderscheiden. Hierdoor kun je elk uiterlijk kiezen dat je wilt, maar tegelijkertijd van de voordelen van kunststof gebruik blijven maken.

Financiën
Kunststof dakkapellen zijn vaak duurder in de aanschaf dan houten exemplaren, maar doordat ze aanzienlijk langer meegaan en nauwelijks onderhoud nodig hebben, is dit op de lange termijn wel anders. Hout moet je elke 5 jaar verven en beschermen van de weersomstandigheden. Het is ook verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten, zodat je de levensduur kunt verlengen. Voor kunststof dakkapellen is dit in principe niet nodig.

Weinig onderhoud
Kunststof heeft wel een beetje onderhoud nodig. Het is verstandig ze één of twee keer per jaar schoon te maken met een nat doekje en begroeiing en vuil te verwijderen. Daarnaast kun je ze behandelen met een kunststof was ter bescherming. Veel redenen dus, waarom kunststof een perfect materiaal is voor dakkapellen.