Malafide leveranciers

Pas op voor malafide bedrijven die uit zijn op uw geld. Steeds meer mensen worden slachtoffer van malafide aannemers die de gemaakte afspraken niet nakomen en verrichten daarnaast ook veel schade aan eigendommen. In het volgende fragment van een programma op SBS6 (Boeven uit de Bouw) kunt u een idee krijgen van hoe het een beetje in zijn werk gaat. Veel van deze bedrijven innen vooraf een groot deel van het totaalbedrag maar leveren vervolgens half of helemaal geen werk. Dit zorgt ervoor dat de gedupeerden in veel gevallen in grote financiële problemen komen. Ook zijn er mensen die met een half dak of niet afgeronde klus achter bleven. Dit zorgt natuurlijk naast de financiële schade ook voor emotionele schade. En heeft in enkele gevallen ook het huwelijk gekost van gedupeerde koppels.

Onze tips

Geen aanbetaling! Bedrijven die vooraf, voordat er iets gedaan is, een aanbetaling vragen moet u geen kans geven dat zij met uw geld weg kunnen lopen. Een eerlijk en betrouwbaar bedrijf vraagt bijvoorbeeld alleen voor echt maatwerk een kleine aanbetaling. Over het algemeen is er geen risico voor een dakkapel bedrijf bij de levering van standaard dakkapellen. Als u de opdracht annuleert kan deze dakkapel bij de volgende klant geïnstalleerd worden. Dit is echter niet mogelijk met op maat gemaakte producten, zoals bijvoorbeeld een dakkapel met een specifieke helling dat alleen op uw dak past. Dan is het logisch dat een bedrijf een aanbetaling vraagt.

Verder kunt u kijken naar hoe professioneel een bedrijf overkomt. Een betrouwbaar bedrijf zal meerdere jaren ervaring hebben en zijn veelal gevestigd op een vaste locatie. Breng een bezoek aan het bedrijf. Kijk eens rond op het internet en bekijk daar eens de medewerkers van het bedrijf. Een eerlijk bedrijf heeft niets te verbergen en kunt u gewoon uitgaan dat u neutrale informatie over deze personen tegenkomt. Ook is in het SBS programma te zien dat de eenpitters meestal vele slachtoffers maken. Natuurlijk zijn er ook veel eerlijke eenmanszaken die deugdelijke producten leveren maar is het opvallend dat het wel vaak dat soort zzp’ers zijn die kwade bedoelingen hebben. Ook in dat geval is een onderzoek een goede eerste stap. Het vinden van een betrouwbaar bedrijf is niet makkelijk en adviseren wij u om hier niet licht over te denken. U doet een redelijk grote investering in uw huis en mag u best veeleisend maar ook terughoudend zijn. Bovendien kunt u het aanbod van meerdere bedrijven met elkaar vergelijken om een beter inzicht in de mogelijkheden en prijzen te krijgen. Zo staat u sterker en weet u waar u aan toe bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *