Dakkapel opties

Breid je dakkapel uit met extra opties
Wanneer je van plan bent een dakkapel te kopen, dan kun je kiezen voor een standaardmodel of zelfs een casco oplevering. Deze dakkapellen zullen waterdicht zijn en volledig functioneel, maar bevatten verder ook geen andere opties waarmee ze kunnen worden uitgebreid. Wanneer je de prijzen voor dakkapellen bekijkt, dan zijn deze vaak nog exclusief deze opties en de prijs kan daardoor snel oplopen. Hier vind je een aantal van de mogelijkheden.

Extra opties aan de binnenkant van de dakkapel
De afwerking aan de binnenkant van de dakkapel kan op verschillende manieren worden gerealiseerd. Zo kun je kiezen voor schroten, multiplex of gipsplaten. Ook krijg je vaak de optie om knieschotten te laten plaatsen. Deze schotten komen tot kniehoogte en geven je de mogelijkheid het onderste schuine gedeelte van het dak als bergruimte te gebruiken.

Extra opties aan de buitenkant van de dakkapel
Ook aan de buitenkant van de dakkapel zijn mogelijkheden. Zo heb je vaak ruime keuze uit de raamsoorten die je zou willen plaatsen. Deze kunnen smal zijn of breed, maar ook de manier waarop ze worden geopend is van belang. Vaak worden een aantal vaste ramen gekozen in combinatie met een draai-kiepraam of een valraam aan de bovenkant, maar er zijn meerdere mogelijkheden. Daarnaast zijn er opties wat betreft de dakgoot. Er zijn verschillende manieren om deze te monteren wat het uiterlijk van de dakkapel kan veranderen.

Andere extra opties
Nu kun je de dakkapel verder aankleden met kleine andere opties. Denk hierbij aan een zonnescherm, een rolluik, een ventilatierooster of een rolhor. Meestal zijn er meerdere opties mogelijk die allen de prijs beïnvloeden, maar de dakkapel wel gebruikersvriendelijker maken. Door deze opties verstandig te kiezen, kun je de dakkapel naar je eigen wensen samenstellen en toch binnen je budget blijven.