Plat dak dakkapel

De voordelen van een dakkapel met een plat dak
Ben je van plan om een dakkapel te laten plaatsen en je zolder eronder van licht en ventilatie te voorzien? Dan krijg je te maken met verschillende keuzes. Deze keuzes bepalen ook of je een vergunning nodig hebt of niet. Eén van de voorwaarden om een dakkapel vergunningsvrij te laten plaatsen is dat het een plat dak heeft. Dakkapellen met platte daken zie je dan ook erg veel en zijn een voordelige en snelle optie. Deze voordelen worden beneden toegelicht.

Vergunningsvrij
Dakkapellen met een plat dak kunnen vergunningsvrij worden geplaatst, maar hier zijn enkele voorwaarden aan verbonden. Zo mogen ze zich niet aan de voorkant van de woning bevinden en als je dit aan de zijkant of de achterkant van je huis wilt doen, mogen ze niet grenzen aan openbaar gebied. Ook zijn er voorwaarden wat betreft de afmetingen en hier kan je leverancier je goed over adviseren. Als de zijkanten vervolgens niet doorzichtig zijn, en je voldoet aan de andere voorwaarden, dan kun je de dakkapel vergunningsvrij plaatsen.

Voordelig
Dakkapellen met een plat dak zijn goedkoper dan andere modellen. Ook zijn deze vaak prefab leverbaar, wat betekent dat de plaatsing niet meer dan een dag in beslag neemt en je dus minimale overlast zal veroorzaken. Ook zal er minder moeten worden veranderd aan de constructie van je dak. Heb je een strak budget, dan kun je nog steeds een schitterende dakkapel plaatsen met een plat dak.

Snel
Vaak worden dakkapellen met een plat dak als standaardmodel aangeboden. Dat betekent dat deze snel kan worden geleverd. Daarnaast zal je niet te maken krijgen met de vergunningsaanvraag, wat zo 20 weken in beslag kan nemen. Vanaf het moment dat je een dakkapel met een plat dak aanschaft, kan deze dus al snel op je huis worden gezet. Zo kies je de voordeligste en eenvoudigste manier om je zolder weer leven in te blazen.