Politiekeurmerk Veilig Wonen

Als u een dakraam wilt aanschaffen kunt u kiezen voor verschillende soorten. Er zijn fabrikanten die dakraam modellen aanbieden die aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen voldoen. Dit certificaat zorgt er namelijk voor dat deze modellen volgens bepaalde specificaties geleverd worden. In de praktijk zijn deze dakramen altijd voorzien van een slot die tevens aan dit keurmerk voldoen. In andere woorden, een dakraam met het PKVW biedt consumenten de zekerheid dat het dakraam minder snel te forceren is dan een gemiddeld model. Hierdoor zal een inbreker waarschijnlijk bij een andere woning via het dak proberen binnen te dringen.

Op dit moment bieden dakraam fabrikanten zoals Velux, Fakro en enkele minder bekende bedrijven een dakraam model aan met het Politiekeurmerk Veilig Wonen certificaat. Het is niet altijd noodzakelijk om dit model te kopen, aangezien de kosten een stuk hoger liggen. Echter is het wel verstandig om te inventariseren of het mogelijk is dat een inbreker op het dak kan komen. Soms is dit namelijk onmogelijk en biedt een gemiddeld dakraam ook voldoende zekerheid.

Anti-inbraak

Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor modellen met een algeheel anti-inbraak systeem. Het systeem bestaat uit een afsluiting dat met een sleutel te vergrendelen is. Een beveiliging om het forceren of demonteren van het glaswerk bijna onmogelijk te maken (behalve bij het inslaan van de ruit met een speciale hamer zal het ruit begeven). Verder kan het raam in een bepaalde helling gezet worden waardoor deze vanzelf in een slot valt. Daardoor is het van buiten niet mogelijk om het dakraam te openen en kan een inbreken dus niet naar binnen stappen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *