Polyester dakkapel

Pak je voordeel met een polyester dakkapel
Eén van de meest belangrijke keuzes als je aan het plannen bent voor een nieuwe dakkapel is het materiaal waar deze van gemaakt is. De meest gangbare opties die je hebt zijn hout, kunststof en polyester. Polyester wordt op dit moment erg vaak gekozen, ook al is dit de duurste optie. Hier lees je waarom.

Minimale kans op lekkage
Het verschil tussen een dakkapel van kunststof en een van polyester is dat de laatste volledig uit één stuk bestaat terwijl een kunststof dakkapel rond een vaak houten frame wordt geplaatst. Hierdoor bevat een polyester dakkapel geen naden en wordt vaak het dak ook meegegoten. Niet alleen kan vuil en vocht zich dus niet ophopen, de dakkapel is ook volledig waterdicht. Lekkage is een groot probleem bij dakkapellen, maar door voor polyester te kiezen heb je hier dus geen last van.

Uitstekende isolatie en lichtgewicht
De constructiemethode van polyester dakkapellen zorgt ervoor dat ze van binnen dus hol zijn en een aantal kamers bevatten die gevuld worden met isolatieschuim. Hierdoor is de isolatiewaarde van polyester dakkapellen vaak erg goed en beter dan kunststof dakkapellen. Daarnaast is dit ook de reden dat polyester dakkapellen lichtgewicht zijn en je dakconstructie dus minimaal belasten.

Onderhoud en het milieu
Net als andere kunststoffen, heeft polyester erg weinig onderhoud nodig. Af en toe schoonmaken met een vochtig doekje is vaak voldoende. Overschilderen is ook niet nodig en de dakkapel zal zijn originele kleur behouden totdat hij vervangen moet worden. Dit is ook goed voor het milieu, want je hoeft geen verf of schoonmaakproducten aan te schaffen. Een ander milieuvriendelijk aspect is dat polyester dakkapellen erg lang meegaan en duurzaam zijn. Het materiaal is volledig recyclebaar en de goede isolatie verlaagt je stookkosten. In eerste instantie is polyester dus duurder, maar op de lange termijn is dit vaak niet het geval.