Prefab dakkapel

Een prefab dakkapel; snel en betaalbaar
Bij de aanschaf van een nieuwe dakkapel is de constructie methode slechts één van de keuzes waarover je een beslissing moet maken. Daarnaast is er het materiaal, de afmetingen, het glas, de kleur, het model, de leverancier en de afwerking waar je goed over na moet denken. Dit soort keuzes worden vaak bepaald door het budget dat beschikbaar is of door het uiterlijk dat je uiteindelijk verlangt. Wat constructie methode betreft heb je de keuze tussen prefab en maatwerk en steeds meer mensen kiezen voor prefab.

Wat is prefab?
Prefab heeft een wat slechte naam, omdat je vroeger letterlijk de keuze had uit een klein aantal modellen die je uit een catalogus kon uitkiezen. Niet erg origineel dus. Er waren ook niet veel meer mogelijkheden, want prefab betekent dat de dakkapel van tevoren in de fabriek wordt samengesteld. Tegenwoordig heb je wel meer opties en kun je de dakkapel beter naar je eigen smaak uitkiezen.

De voordelen
Prefab dakkapellen kunnen 15 tot 20 procent goedkoper zijn dan hun maatwerk tegenhangers. Dit is vooral voor een groot exemplaar geen geringe besparing. Daarnaast neemt de plaatsing vaak maar een dag in beslag en kan de dakkapel snel worden geleverd. Dit is omdat ze op de lopende band worden samengesteld en er soms ook al dakkapellen op voorraad zullen liggen. De kosten zijn zo laag omdat de arbeidskosten aanzienlijk lager zijn. Door deze snelle methode kun je je dakkapel dus al snel laten plaatsen en zal je minimale overlast ervaren door de werkzaamheden.

Wel of geen prefab?
Of je voor prefab kiest of niet, is jouw keuze. Een dakkapel op maat gemaakt geeft je veel meer vrijheid je ideeën om te zetten naar werkelijkheid. Heb je met een strak budget te maken, dan kun je bijvoorbeeld voor prefab kiezen en vervolgens zelf de dakkapel aankleden en afwerken. Zo bespaar je niet alleen geld, maar kun je de dakkapel ook een persoonlijk tintje geven.