Schuin dak dakkapel

Aandachtspunten als je een dakkapel met een schuin dak laat plaatsen
Een van de keuzes die je hebt tijdens het plannen en samenstellen van jouw nieuwe dakkapel betreft het soort dak. Dakkapellen worden meestal met een plat of een hellend dak geleverd en deze laatste optie heeft een aantal voordelen. Zo sluit het goed aan met het uiterlijk van de rest van je dak, hebben dakkapellen met een schuin dak vaak een langere levensduur en is er ook minder onderhoud nodig. Vele voordelen, maar het is verstandig de volgende aandachtspunten mee te nemen in je beslissing.

Financieel
Dakkapellen met een schuin dak zijn duurder. Er zijn namelijk meer manuren en materialen nodig om deze te plaatsen. Een voordeel is wel dat hier vaak de huidige dakbedekking voor gebruikt kan worden die al op het dak lag, mits deze zich in goede staat verkeert. Toch kun je rekenen op een meerprijs van rond de 10- tot 15 procent vergeleken met een dakkapel met een plat dak.

Vergunning
Ook heb je voor het plaatsen van een dakkapel met een schuin dak in Nederland altijd een vergunning nodig. Deze vraag je aan bij je gemeente en het kan tot 20 weken duren voordat de procedure is afgesloten en je aan de werkzaamheden kunt beginnen. Deze vergunning kost gemiddeld €400, maar deze prijs kan anders zijn al naar gelang waar je woont.

Voordelen
Laat je echter door deze twee aandachtspunten niet uit het veld slaan. Een dakkapel met een schuin dak kost meer en heeft een vergunning nodig, maar gaat ook gepaard met een aantal voordelen. Zo gaan deze langer mee, omdat het minder intensief wordt blootgesteld aan de weersomstandigheden. Daarnaast is er hierdoor ook minder onderhoud nodig en vallen water, bladeren en takken makkelijk naar beneden. Hierdoor kun je de meerprijs misschien terugverdienen, dat zou je met een berekening moeten bekijken. Mensen kiezen echter vaker voor een dakkapel met een schuin dak omdat deze simpelweg mooi zijn en naadloos aansluiten bij het uiterlijk van je woning.