Subsidie dakkapel

Een dakkapel plaatsen en subsidie krijgen
Het plaatsen van een dakkapel aan je huis heeft vele voordelen. Zo kun je je zolder leefbaar maken door licht en ventilatie toe te voegen. Daarnaast heb je dan beschikking over een extra ruimte en zal je woning dus in waarde stijgen. De kosten voor een dakkapel beginnen rond de €3000 en kunnen oplopen tot vele duizenden Euro’s naar aanleiding van bepaalde keuzes (materiaal, ontwerp, afmetingen etc.) die je maakt. Het is dus goed om te kijken of je in aanmerking komt voor een subsidie om deze kosten te verlagen.

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland wil iedereen stimuleren hun woning energiezuiniger te maken. Hiervoor hebben ze de SEEH-subsidie in het leven geroepen. Je komt voor deze subsidie in aanmerking als je twee of meer energiebesparende maatregelen treft aan je woning en dit betreft de isolatie van dak, gevel of vloer en ook het plaatsen van hoogrendementsglas. De meeste dakkapellen zijn uitgerust met HR++ glas en hebben erg goede isolatiewaarden. Als je toch al met je dak bezig bent kun je overwegen hier ook meteen isolatie aan te brengen. Laat je je glas tegelijkertijd vervangen door hoogrendementsglas, dan kun je 20 procent van de totaalkosten terugkrijgen.

Regionale subsidies
Daarnaast hebben veel gemeentes en provincies ook potjes beschikbaar voor eenieder die zijn huis energiezuiniger maakt. En door een dakkapel te laten plaatsen met goede isolatiewaarden en hoogrendementsglas, doe jij dit ook. Deze regelingen verschillen echter per regio, dus dit zal je na moeten vragen bij de desbetreffende instantie. Een andere manier om financieel geholpen te worden is door te kijken of er een groene lening beschikbaar is. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die energiebesparende maatregelen treffen en maken het mogelijk het geleende geld met een aanzienlijk lager rentebedrag terug te betalen. Zo kun je je eigen bijdrage doen aan een beter milieu, energiezuiniger leven en dus besparen op je energierekening en geld terugkrijgen voor het plaatsen van je nieuwe dakkapel.