Dakkapel vervangen

Dakkapel vervangen of renoveren?
Als je huidige dakkapel verouderd is, gebreken vertoont of hij voldoet niet meer aan je eisen, dan kun je deze laten vervangen of renoveren. De keuze die je maakt hangt af van de staat van je huidige dakkapel en ook van wat je van je nieuwe dakkapel verwacht. Renoveren is uiteraard goedkoper dan vervangen en het vervangen van een oude dakkapel brengt meer overlast met zich mee.

Renoveren
Je kunt je dakkapel laten renoveren als je er nog erg tevreden over bent, maar er toch onderdelen zijn die aan vervanging toe zijn. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de kozijnen of de zijwangen, het vernieuwen van de dakbedekking, betere isolatie aanbrengen of het plaatsen van dubbel glas. Voor een nieuwe dakkapel betaal je vaak meer dan voor een renovatie. Dit geeft je namelijk de mogelijkheid om de probleemonderdelen structureel aan te pakken, maar de onderdelen die nog prima in orde zijn te behouden.

Vervangen
Als je dakkapel te klein is, te veel gebreken vertoont en als renoveren duurder zou zijn dan het plaatsen van een nieuwe dakkapel, dan is vervangen een optie. Hiervoor betaal je meestal hetzelfde als voor een nieuw exemplaar, maar soms kunnen de kosten hoger uitpakken. Aan de ene kant moet de oude dakkapel worden verwijderd en afgevoerd, maar aan de andere kant hoeft er dan meestal nog weinig aan je constructie te worden gewerkt. Je kunt kiezen voor een beter materiaal, een ander model of zelfs een nokverhoging.

Spreek met de leverancier
De beste manier om te besluiten of jouw dakkapel het beste kan worden gerenoveerd of vervangen is door met verschillende leveranciers te praten. Deze kunnen je advies geven over de werkzaamheden die zouden moeten worden uitgevoerd, de mogelijkheden en de prijs ervan. Vergelijk je verschillende offertes met elkaar niet alleen op prijs, maar ook op service, kwaliteit en nazorg. Zo kun je voor het beste pakket kiezen in combinatie met de beste deal.